About me

Biografie

Over Henk

Vanaf de eerste penseelstreek is Henk gefascineerd door kleurstellingen en composities.

Zijn inspiratie haalt hij uit het leven van alledag. Op het doek laat hij dit, gecombineerd met uiteenlopende technieken samensmelten tot een figuratief en abstract geheel.

Zijn werken tonen een aantal kenmerken die op het eerste gezicht verwarrend zijn, maar zijn persoonlijke stempel is dermate sterk dat niemand zijn doeken met die van anderen zal verwisselen. Dit komt mede door het verwerken van staal in zijn doeken.

Door de schittering van het staal en een variatie aan pigmenten ontstaat een harmonieus, uniek en persoonlijk geheel.

Het verwerken van staal in zijn schilderijen is Henk in de loop van de tijd steeds meer gaan verfijnen. Dit, en het gebruik van andere materialen, maakt zijn werken uniek.

Enerzijds tonen de werken ook tekenen van conflict en strijd terwijl ze anderzijds onmiskenbaar de rust en het evenwicht in zich dragen.

Het leeuwendeel van zijn schilderijen maakt Henk omdat het zijn passie is.

Bij een schilderij in opdracht komt hij graag bij de opdrachtgever kijken om af te stemmen op de omgeving waarin het schilderij komt te hangen.

Daarbij adviseert hij u welk formaat en / of kleurstelling het beste past. Het formaat van zijn doeken variëren van klein tot groot.

Atelier / Gallery

Als u geïnteresseerd bent in een van mijn schilderijen, een workshop wilt organiseren of mogelijk een schilder opdracht heeft, bent u van harte welkom mijn atelier te bezoeken op de Mozartweg 69a in Amersfoort.

Laat u inspireren door de fantastische sfeer in en om het atelier en galerie.

Neem, geheel vrijblijvend, contact op voor informatie of een afspraak en bel +31(0) 6 39770751.

/